10.08.2020 1 USD= 1.78419 лв.1 GBP= 2.65973 лв.1 EUR= 1.95583 лв.

Екскурзия България Балчик, Мадарския конник - 05.09.-3дни/2 нощувки.

КОНТАКТИ
град София (област)

Иванико тур (76 обяви)
телефон: 029523109, 0889916601
ЕТИКЕТИ / КЛЮЧОВИ ДУМИ
pochivki

Екскурзия България Балчик, Мадарския конник - 05.09.-3дни/2 нощувки.

reply Свържи се с автора
цена: 149 лв


Програма
Тридневна екскурзия до Балчик, Побитите камъни, крепост Овеч и Мадарския конник
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: София - Мадара - Балчик - крепост Овеч - Побитите камъни - София
Дати: 05.09.2020
Цена от: 149 лв.
1 ден
Отпътуване от София в 6:30 ч. от автогара ”Сердика” в посока Национален историко-археологически резерват „Мадара” с кратка почивка по пътя.
Пристигане в гр. Мадара и разглеждане на Мадарският конник - средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала. Това е единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Свободно време за разходка сред уникалните скали наоколо и тракийското светилище. Забележка: Мадарската крепост не се посещава поради особеностите на стръмния терен.

Отпътуване за Балчик.

Пристигане в Балчик късния следобед и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска.
Възможност за избор на допълнителна целодневна екскурзия (не е включена в пакетната цена) до някои от перлите на Северното Черноморие - Дуранкулак, Шабла, Тюленово, Нос Калиакра и нац. арх. резерват Яйлата. По време на екскурзията ще имате възможност да се любувате на едни от най-красивите гледки, разкриващи се край Черно море, както и за плаж, разходка и плуване сред скалите и красотата на Тюленово.
Завръщане в Балчик привечер.

3 ден
Закуска.
Отпътуване в посока Девня - Побитите камъни (Дикилиташ), разположени са на 18 km от Варна от двете страни на пътя Варна - София около селата Слънчево, Баново и Страшимирово и град Девня. Разпределени са на големи и малки групи на площ от 7 km2, Побитите камъни представляват каменни колони с различна височина - от 5 до 7 m, дебелина - от 0,3 до 3 m и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. За произхода им има много хипотези, които могат да се обединят главно в две групи - за органичния и неорганичния им произход. Първите са свързани с кораловите организми и други. Според вторите произходът им се обяснява с призматичното изветряне на скалите или с образуването на пясъчно-варовикови конкреции и др. За да бъдат опазени, през 1937 г. са обявени за природна забележителност. Местността, в която се намират Побитите камъни, е единствената естествено формирана пустиня в Източна Европа и една от двете естествено формирани пустини в Европа, като другата е пустинята ”Табернас” в Испания.
Отпътуване в посока крепостта ”Овеч” с кратка почивка за обяд край Девня или Провадия.

Посещение на крепостта ”Овеч”.
Крепостта Овеч е каменна твърдина, която е разположена източно от град Провадия, на 53 км западно от град Варна и на 410 км източно от гр. София.

В историческите анали крепостта е известна с няколко имена. Най-старото от тях е византийско Проват. Българите я наричат Овеч, а турците Таш хисар (в превод от тур. - каменна крепост). Археологическите проучвания установяват, че укреплението се използва от ІІІ в. до първите десетилетия на VІІ в. и след това от Х-ХІ до края на ХVІІ в.

Най-силният период на Овеч е през ХІІ-ХІV в., когато крепостта е военен, религиозен, икономически и административен център на региона.

При посещение на крепостта в каменното укрепление могат да бъдат разгледани говорещият кладенец, дълбок 79 м, митрополитската църква, рицарският затвор, кулата с дяволската пътечка и Калугерските дупки.

Отпътуване за София следобяд.
Пристигане на автогара ”Сердика” след 21:30 ч

Дата на публикуване: 31 юли 2020, 13:55
Брой посещения: 16


Обяви по областиХумор
   Жена се оплаква на приятелката си: - Вчера поисках от моя Гошо 100 лева за разкрасителни процедури. Гадината му с гадина ме погледна от главата до петите и ми даде 250 лева!!!Жена се оплаква на приятелката си: - Вчера поисках от моя Гошо 100 лева за разкрасителни процедури. Гадината му с гадина ме погледна от главата до петите и ми даде 250 лева!!!

още единarr

eXTReMe Tracker
 
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах