24.10.2020 1 USD= 1.78419 лв.1 GBP= 2.65973 лв.1 EUR= 1.95583 лв.

Монтаж на дъбово дюшеме с лепене,циклене,фугиране с шведско масло Бургас, Поморие, Созопол, Несебър, Лозенец

КОНТАКТИ
град Бургас (област)

Деян Тонев (27 обяви)ЕТИКЕТИ / КЛЮЧОВИ ДУМИ
Циклене на паркет Бургас, монтаж на паркет Бургас, монтаж на трислоен Бургас, ламиниран паркет Бургас, масивен паркет Бургас, дъбово дюшеме Бургас, дъбови первази Бургас, полиуретаново лепило за паркет Бургас, лак за паркет Бургас, масло с твърда вакса за паркет Бургас, фугиран

Монтаж на дъбово дюшеме с лепене,циклене,фугиране с шведско масло Бургас, Поморие, Созопол, Несебър, Лозенец

reply Свържи се с автора
цена: по договаряне


Паркетът е най-старата позната настилка след камъка. В годините и времето е използвана в дървени бараки и къщи в студените страни. Северните народи първи почват да използват дървените подове ,като изолация и от топло и от студено.По - популярен става паркета през 16 век, когато почва да се използва в френските кралски двор от където и идва думата „PARKUET;. C годините търсенето на паркет с големи размери повишава цената му.

Цената на паркета се определя от вида,размера,дебелината и не на последно място качеството му.

Тоест колкото е по голяма дъската,по-високо качество,по-дебела и от скъпа дървесина,например екзотичната толкова цената ще расте.

На българския пазар има няколко вида дървесина ,като -дъб,бук,ясен,орех,акация,гледчия и др.

С годините един от най-наложените паркети е дъбът.

Дъбът минава за така наречената благородна дървесина.

Паркетът от дъб представлява голяма част от българските домове.Положителните качества на дъба са ,че издържа дълги години,позволява многократно циклене и лесна поддръжка.

За да имате добър дъбов паркет във времето е необходимо:

Равна и здрава замазка
Суха замазка
Влажността на въздуха около 65%
Влажност на паркета 9 плюс минус 2%
Равнината на замазката да е не по-голяма от 2мм. на 2 метра мастар

Като здравина на паркета най-здрава си остава нареждане:рибена кост,перпендикулярна рибена кост и съответно по-слаба плетка си остава тип,когато става въпрос за редене с лепене.

Нищо не може да замени естествената красота на дървото породена от растежа на дървесината.Както е известно няма два еднакви детайла ,съответно паркета е не повторим във всеки един дом.

Качествено изпълнения паркет дава комфорт,уют и настроение във вашия дом.

Качествата на дъба го правят много подходящ за лакиране ,омасляване или оцветяване.

Тъй като той се раздува и разсъхва и с годините,на дъба утихват вътрешните напрежения в дървото.Тоест колкото по-стар става толкова е по-издържлив на изкривяване и усукване.

Различни са мненията ,колко трябва да стои паркета в помещението ,преди да се залепи за замазката.

Eстественно,че око го монтираме за пода и паркета е стоял преди това във влажно помещение – например в мазе,той с времето ще се разсъхне и няма да има приемлив вид заради отворените фуги.Или ако паркета е прекалено сух,а замазката е влажна съответно дървесината ще се разшири и паркета ще се надуе.Всички тези параметри,трябва да се вземат предвид преди да се монтира настилката.

На въпроса дали с лак или с масло,искаме да изкажем нашето мнение.

Лак химичен – силно отровен,отлична покривност,силна защита на дървото даже и за обществени сгради.Недостига е ,че химичните лакове с времето се изпаряват и създават отровна среда в помещението ,където живеете.Трудно се нанасят ,винаги остават следи от валяци ,от замърсяване ,боклуци и разлика във оцветяването на дървесината.

Лаковете на водна основа – предимството е отлични резултати,лесна работа,равномерно оцветена дървесина ,бързото изсъхване на лака,екологично чистите материали.

И двата вида лак запечатват дървото и порите остават затворени.
http://burgasparket.com/

Дата на публикуване: 23 октомври 2020, 09:47
Брой посещения: 1079


Обяви по областиХумор
   - Какво трябва да направи човек, ако види малко зелено човече?
- Веднага да пресече улицата.

още единarr

eXTReMe Tracker
 
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече Разбрах